Yhteystiedot

kovo
testisivut
49400 Hamina

Nuorisotyö

 


 

Kotkan Voimailijat on nyrkkeilyn erikoisseura ja perustettu vuonna 1935. Seuramme toiminta on ollut kautta historian vahvaa ja kirkkaimpana osoituksena tästä on Pentti Hämäläisen olympiakultamitali vuodelta 1952. Yksi ehdoton edellytys tälle menestykselle on ollut voimakas nuorisotyö kautta seurahistorian ja tämä panostus jatkuu edelleen.

Seurassamme on ollut monta aktiivipuurtajaa, jotka ovat tehneet talkootyötä seuramme hyväksi itseään säästämättä. Heistä on nostettava esiin yksi, jonka seuratyö on ollut ylitse muiden. Hän on seuramme pitkäaikainen sihteeri ja nuorisotyöntekijä Väinö Hämäläinen. Ammatiltaan Väinö oli huoltopoliisi Kotkan satamassa ja nähnyt työssään varmasti myös elämän nurjaa puolta. Hän ymmärsi, että urheiluseuran nuorisotyö on aina myös kasvatustyötä. Nuorisotyössä paras esimerkki on oma esimerkki ja tässä Väinön rooli korostui erityisesti; hän kasvatti nuorisoa samoilla periaatteilla kuin itse eli. Väinon valmentajantaidot olivat myös huippuluokkaa ja tästä paras osoitus on oman veljen Pentin menestys, joka on vertaanasa vailla koko Pohjoismaissa.

Myös tänä päivänä kasvatuksellisuus on erottomaton osa seuramme nuorisotoimintaa. Vuonna 2006 käynnistimme johtokunnan päätöksellä Sinettiseura-projektin ja kahden vuoden tiiviin ja tinkimätömän työstämisjakson seurauksena meille luovutettiin Sinettiseuratunnustus Helsingissä Töölön Kisahallissa SM-nyrkkeilyjen yhteydessä 28.1.2008. Juuri samassa rakennuksessa 56 vuotta aikaisemmin Pentti Hämäläinen nyrkkeili olympiakultaa. Sinetti oli Suomen Nyrkkeilyliiton ensimmäinen ja sen jälkeen mut nyrkkeilyseurat seurasivat perässä.

Ensimmäisenä Sinettiseuravuotenamme meitä kohtasi vielä täysin odottamaton kunnia kun meidät palkittiin Sinettiseuraseminaarissa Tampereella seuramme ennaltaehkäisevästä päihdetyöstä Nuoren Suomen ja Alkon 3000 euron stipendillä 27.9.2008.

Keväällä 2018 suoritimme auditoinnin Tähtiseura-statuksen saamiseksi. Ja niin vain iloisesti kävi, että 2.8.2018 tuli Olympiakomitealta viesti, että meidät on aateloitu Suomen nyrkkeilyn ensimmäiseksi Tähtiseuraksi niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin osalta. Tähtiseurajuhla ja merkin luovutus järjestettiin 20.10.2018. Olemme Suomen nyrkkeilyn uranuurtaja kasvatuksellisessa nuorisotoiminnassa ja työ jatkuu edelleen.

Oleme kiinnittäneet erityistä huomiota nuorten osallisuuden parantamiseen ja kuulluksi tulemiseen kaikessa seuratoiminnassa.  Vuoden 2009 seuran vuosikokouksessa muutimme seuran sääntöjä niin, että tästä lähtien johtokuntatyöhön osallistuu puheoikeudella aina yksi alle 18 vuotias nuori.

Samoin seuramme nuorisovaliokunta koostuu nuorista henkilöistä ja olemme myöntäneet heille pienen määrärahan itse suunnittelemansa toiminnan järjestämiseksi.

sinettilogo_140.jpg